Megújult a Siglent sikeres kézi oszcilloszkóp családja !

Megújult a Siglent sikeres kézi oszcilloszkóp családja !

A laborkörnyezeten kívül, terepen végzett szervizmunkák olyan tesztberendezést igényelnek, amely megfelelő teljesítményt, rugalmasságot és robusztusságot biztosítanak akár zord körülmények közepette is. A Siglent új kézi oszcilloszkópjai az asztali műszerek teljesítményét nyújtják hordozható kivitelben , multiméter funkciókkal bővítve.


Műszer Depó
Műszer Depó

A SIGLENT Technologies bemutatta két új X-sorozatú kézi oszcilloszkópját. Ezek a műszerek a sikeres SHS800 és SHS1000 sorozatokat váltják fel. Az oszcilloszkópok két analóg bemeneti csatornával rendelkeznek, típustól függően 100 illetve 200 MHz sávszélességgel. 1 GSa/s maximális mintavételezési sebességével és 12 Mpts adatgyűjtési memóriájával a laborműszerek képességeivel rendelkezik, akkumulátoros, hordozható kivitelben. Az oszcilloszkóp csatornák mellett mind két modell tartalmaz egy izolált multimétert, így például DC/AC feszültség, DC/AC áram, ellenállás, kapacitás, diódák és folytonosság mérésre is alkalmas.

Az SHS800X-hez képest az SHS1000X műszerben a multiméter bemenet mellett a két oszcilloszkóp csatorna is izolált a pc kapcsolatot biztosító USB port felöl. A teljes leválasztás ideálissá teszi olyan teljesítményelektronikai alkalmazásokhoz amelyek lebegő jel mérést igényelnek és csökkenti a véletlen rövidzárlatok kockázatát. A maximális bemeneti feszültség az analóg szkóp bemeneteken CATIII 600 Vrms, CATII 1000 Vrms. A multiméter maximális bemenete pedig CATIII 600 Vrms, CATII 1000 Vrms. Az SHS800X/SHS1000X sorozat a Siglent SPO (Super-Phosphor Oscilloscope) új generációs technológiáját használja, amely a gyártó asztali oszcilloszkópjaiból már jól ismert, azaz kiváló jelhűséget és teljesítményt biztosít, 2 mV/div és 100 V/div közötti függőleges bemeneti tartományban, 400 V-ig terjedő maximális ofszet-el.

Az innovatív digitális triggerrendszer nagy érzékenységet és alacsony jittert biztosít és számtalan triggerelési módot tesz lehetővé, beleértve a soros buszos triggerelést. Az új kézi oszcilloszkópok alapfelszereltségként kínálják az I2C, SPI, UART, CAN, LIN busz dekódolást. Különösen a LIN és CAN busz dekódolás teszi ezeket az oszcilloszkópokat nagyszerű eszközzé az autóipari alkalmazásokhoz. Újdonság az új, 1 millió pontos FFT matematikai függvény funkció, amely nagyon nagy frekvenciájú felbontást biztosít a jelspektrumok megfigyelésekor. Ehhez egy társprocesszort használ a műszer, amely gyorsan és pontosan végzi el a méréseket anélkül, hogy lassítaná az adatgyűjtést és az előlapi reakciót.

Az SHS sorozat beépített minta- és mérési érték rögzítőkkel rendelkezik. A mintarögzítő 25 kSa/s maximális mintavételi sebességet képes elérni, és akár 22 órán át is rögzíthet ezzel a mintavételi frekvenciával. A mérési értékrögzítő egyidejűleg 4 mérési érték sorozatot tud rögzíteni akár 0,1 másodperces rögzítési időközönként, ami akár 25 órányi folyamatos rögzítést biztosít.

A beépített 6900 mAh-s lítium akkumulátor 4-5 óra folyamatos működést biztosít. Az akkumulátor nem csak a műszer belsejében tölthető, hanem külső töltő segítségével is, így "tartalék" akkumulátorokkal az üzemidő is növelhető. Az SHS800X illetve SHS1000X kézi oszcilloszkópok IP51 védettségű, por- és cseppálló házzal valamint gumírott felület és nagy méretű billentyűkkel rendelkeznek, garantálva a zord környezetben szükséges robusztusságot és akár a kesztyűben történő használatot is.

A műszerek megtekinthetőek ide kattintva : SHS800X valamint SHS1000X