Így bővítsd digitális bemenetekkel Siglent SDS1104X-E oszcilloszkópodat !

Így bővítsd digitális bemenetekkel Siglent SDS1104X-E oszcilloszkópodat !

Az elmúlt év egyik sikerterméke a Siglent SDS1104X-E tipusú oszcilloszkóp volt. A kedvező árú, lenyűgöző tudású oszcilloszkóp MSO funkcióval is bővíthető, azaz a négy analóg csatorna mellett további 16db digitális csatorna fogadására is alkalmassá tehető.

Műszer Depó
Műszer Depó

A Mixed Signal Oscilloscope -ok ( röviden MSO -k ) lehetőséget biztosítanak arra, hogy segítségükkel egyidejűleg vizsgáljunk analóg és digitális jeleket, azonos időalap beállításokkal.

A Siglent 4 csatornás SDS1004X-E sorozatú oszcilloszkópjai ( a 100MHz-es sávszélességű SDS1104X-E és a 200MHz sávszélességű SDS1204X-E ) egyszerűen bővíthetőek erre a funkcióra, így a 8 bites felbontású 4db analóg csatorna mellett további 16db digitális (1-bit felbontású ) csatorna jelalakja is megfigyelhetővé válik.

A bővítés menete:

Mindenek előtt érdemes ellenőrizni, hogy műszerünk firmware verziója 7.6.1.20 , vagy újabb legyen.
A régebbi fw-el rendelkező műszerek frissítésében kérd kollégáink segítségét.

A bővítéshez a Siglent SLA1016 külső modul valamint a szoftver funkció aktiválásához a Siglent SDS1000X-E-16LA licensz megvásárlása szükséges.


Az oszcilloszkóp bekapcsolását követően csatlakoztassuk az SBUS kábelt a külső egység és a műszer közé. Ezt követi a mérőfejek és a kifejtő doboz csatlakoztatása az alábbi képek szerint:
A funkció elindításához nyomjuk meg oszcilloszkópunk "DIGITAL" billentyűjét és máris használatba vehetjük MSO funkcióval bővített műszerünket !